Pretraži sajt
SVI ARTIKLI SA SAJTA ODMAH DOSTUPNI!
SIGURNO PLAĆANJE PLATNIM KARTICAMA!
MOGUĆNOST BESPLATNE ISPORUKE!
Dželatova pesma II Istočni glasovi - Norman Majler LAGUNA

Dželatova pesma II Istočni glasovi - Norman Majler LAGUNA

Šifra artikla: LAG130993
Izdavač : Laguna
Pulicerova nagrada za književnost. Slučaj Garija Gilmora ne bi izazvao toliku pažnju svetske javnosti i pisanje Majlerove sage o zločinu i kazni da nije bilo dva kritična momenta. Najpre, Glimor je prvi osuđenik koji je ubijen nakon deset godina moratorijuma nad smrtnog kaznom koji je izrekao Vrhovni sud Amerike. A potom, bizarno u ovom slučaju bilo je insistiranje osuđenika da bude što pre pogubljen pred streljačkim vodom smatrajući da je pravedno osuđen. U tome mu je pomogao ceo pravosudni sistem. Majlerovo remek-delo postalo je centar debate američke javnosti o smrtnoj kazni, koja ponižava i onog nad kojim se sprovodi i sve koji u njoj učestvuju – ne samo dželate. Norman Majler (1923, Nju Džerzi – 2007, Njujork) po diplomiranju na Harvardu služio je u američkoj vojsci 1944-1946. Njegov prvi roman Goli i mrtvi (1948) kritika je označila kao najbolji ratni roman koji se pojavio u SAD. Objavljivao je potom romane i publicistička dela: Park jelena, Američki san, Vojske noći (Pulicerova nagrada za publicistiku), Drevne večeri, Muškarčine ne plaču, Dvorac u šumi... Za knjigu Dželatova pesma dobio je Pulicerovu nagradu za književnost.. Detaljnije
0,00 RSD
1.599,00 RSD
1.599,00 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
Proveri dostupnost
  • NSZ
Količina: 1
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć

Pulicerova nagrada za književnost.

Slučaj Garija Gilmora ne bi izazvao toliku pažnju svetske javnosti i pisanje Majlerove sage o zločinu i kazni da nije bilo dva kritična momenta. Najpre, Glimor je prvi osuđenik koji je ubijen nakon deset godina moratorijuma nad smrtnog kaznom koji je izrekao Vrhovni sud Amerike. A potom, bizarno u ovom slučaju bilo je insistiranje osuđenika da bude što pre pogubljen pred streljačkim vodom smatrajući da je pravedno osuđen. U tome mu je pomogao ceo pravosudni sistem.

Majlerovo remek-delo postalo je centar debate američke javnosti o smrtnoj kazni, koja ponižava i onog nad kojim se sprovodi i sve koji u njoj učestvuju – ne samo dželate.

Norman Majler (1923, Nju Džerzi – 2007, Njujork) po diplomiranju na Harvardu služio je u američkoj vojsci 1944-1946. Njegov prvi roman Goli i mrtvi (1948) kritika je označila kao najbolji ratni roman koji se pojavio u SAD. Objavljivao je potom romane i publicistička dela: Park jelenaAmerički sanVojske noći (Pulicerova nagrada za publicistiku), Drevne večeriMuškarčine ne plačuDvorac u šumi... Za knjigu Dželatova pesma dobio je Pulicerovu nagradu za književnost.

Format: 13x20 cm

Broj strana: 680

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Trenutno nema komentara

Prvi
Prvi

Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja. Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica, pozovite nas na 066137670 ili nam pišite na kontakt@knjizaraprima.rs .

Drugi
Drugi

Važno nam je da vaša porudžbina brzo stigne do vas. Zato sve porudžbine napravljene radnim danom do 13h šaljemo istog dana, a porudžbine napravljene nakon 13h šaljemo sutradan. Porudžbine napravljene vikendom šaljemo u ponedeljak. Pakete šaljemo kurirskom službom Post Express i najčešće im treba jedan dan da budu isporučeni.

treci
treci

Poručene proizvode možete platiti platnim karticama, uplatom na račun ili u gotovini kuriru prilikom preuzimanja porudžbine.

Slični proizvodi

Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle PUB522314
1.299,00 RSD
Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle PUB521980
1.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle CAR000911
799,00 RSD
Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle CAR003714
1.399,00 RSD
array(0) {
}
Memory Consumption is: 9.04 MB